Vrijedilo je svakog koraka

Napisaću jednom priču o tebi. I ne, neće biti ni nalik nijednom slovu koje sam prethodno ikada na papir prenijela. Biće to samo tvoja priča. Naša priča. Tek toliko slična nekim drugim, neizgovorenim, prećutanim, čuvanih od drugih očiju.

Biće to priča o jednoj uslišenoj želji, o svim stepenicama koje su se morale preći, strme i uske, ali vodile su tebi. Da uvijek na pameti imaš da si vrijedila, svake brige, svake teške misli, svakog (ne)kontrolisanog straha što je znao parati utrobu. Da znaš da si vrijedila svakog čekanja da bi u pravi čas došla. Ne onda kada smo mi trebali tebe, već kada si ti trebala nas.

Malena… Da ti uvijek prenesem da si važna, ništa manje od onih dječaka što se šepure sa loptom na ulici. Da niti ništa manja bitna, jer kao po nekom balkanskom pravilu ženska djeca su „tuđa kuća i večera“.

Da te uvjerim uvijek da nježnošću možeš pomicati granice i da je od svih super moći čista duša jedina koja će ti stvarno zatrebati. Čekam te, još malo, da zajedno ispisujemo redove ove naše priče. Neću reći bajke, jer do sada smo već naučili da se za sve što je vrijedno imati, treba i boriti. I da te uloge malih boraca često zapadnu i djevojčice.

Krojićemo ovu našu priču, onako kako nam paše. Čekam te, još malo, čarobnice. Da udahnemo skupa magiju života i krenemo u neke nove pustolovine. Vrijedilo je.

Svi tekstovi na sajtu Olovka piše srcem su autorski tekstovi imenovane autorke i zaštićeni su autorskim pravima. Objavljene tekstove zabranjeno je reprodukovati, distribuirati, koristiti na drugim portalima, štampati, odnosno na bilo koji drugi način koristiti bez dozvole.

Podijelite tekst na društvenim mrežama:

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *